srijeda, 16. listopada 2013.

Tko želi kontrolirati banke?



Tko želi kontrolirati banke?
To može biti samo neka pravno-financijska neprofitna institucija, a to je leglo birokracije. To bi bila neka tvorevina koja bi prvo trebala enormna sredstva da bi mogla presuđivati bankama i biti im izvršna vlast, a u isto vrijeme u službi neutralnog i neopredijeljenog pravosuđa. Prema tome, ta institucija bi gutala sredstva iz poreza i tko zna odakle, to jest od puka i to onoga koji zarađuje samostalno zdravi kapital, a ne ovisi o državnim institucijama koje se ne smiju financijski upletati u rad pravosuđa.
U svojoj upotrebi dobivenih sredstava, kao velika birokratska tvorevina, bila bi jako podložna korupciji i legaliziranom kriminalu.
Kamo bi nestala glavnina sredstava? Vjerojatno bi se uložila na kontroliranje građanstva radi njihove sigurnosti, a možda zaista uskoro osvbane i na Marsu mala jeftina baza (podataka).
I kome treba kontrolna institucija koja pazi na banke kad su one političke, ekonomske i pravosuđa koji ih i održavaju i kojima su upravitelji i to, za sada, u okvirima svojih ingerencija?
1610 1517

Nema komentara:

Objavi komentar