srijeda, 30. listopada 2013.

Čovječe, gledaš li što činiš?



Čovječe, gledaš li što činiš?
Onoga dana kada je Bog kaznio zmiju i rekao joj da će joj rod Evin glavu satirati, rekao je Gospodin ženi da će u mukama rađati.
Kasnije je zmija, pribijena na štap, postala izvor zdravlja.
I zaista, Gospodin Isus je satro zmiju, odnosno grijeh, ali grijeh još uvijek vreba petu čovjeku jer ne može ništa drugo, ne može zavladati svijetom.
Pogledati Isusa na križu lijek je za ženu i ona nema muka u rađanju jer rađanje je potpuno prirodna pojava i sile prirodne u ženi pokoravaju se njezinom ženskom i majčinskom duhu koji dostojanstveno i svjesno upućuje na činjenicu da se u rađanju događa neopisivo prekrasno rađanje novoga čovjeka te je ženi velika čast biti tako blagoslovljena. To je puno jače od muka uslijed trudova.
Pogled na Isusa na križu za mnoge muškarce je još uvijek teška muka. Neki su svjesni, koji su već malo stariji, kakva su zla počinili jer nisu prihvatili činjenicu da moraju raditi u mukama nego su uredili sebi lagodan život vladajuće klase u svijetu nad ženama, djecom, starcima, životinjama i prirodom. Lakše im je izjednačiti spolove nego priznati ženama da su bolje prošle pred Gospodinom. Muškarci su na paklenim mukama i nevjernici su mnogi jer misle da više nikako ne mogu popraviti štetu koju su načinili te se nisu navikli pokajati, mnogi ne znaju niti obične greške priznati pred ljudima jer bi iznevjerili sliku svijeta koja prikazuje muškarca kao savršenoga. Muškarac ne može s pokajanjem doći pred križ i izmoliti oproštenje jer ne vjeruje i ne nada se i stoga što nema pojma koliko je Bog naš velikodušan i moćan te kako može snažno obratiti muškarca i dati mu darove i nadahnuće za potpuno izliječenje i potpuno drugačiji, novi život u kojemu muškarac može djelovati bolje nego prije pokajanja i kada prizna da je pogriješio.
Zbog takvih svih okolnosti još uvijek u svijetu nema ploda korisnoga od muške vladavine koja pokorava ženu. Svjedoci smo kriminala, ratova i nereda.
Kad je Isus, Gospodin rekao da je došao nadopuniti, odnosno ispuniti zakon Božji kojega su ljudi slijedili, On nije samo izvršio zakon do u tančine nego je donio i novo nebo i novu zemlju. Nakon pristajanja na volju Božju, muškarac bi morao raditi teško, ali u ljubavi prema Isusu.
Žene su prihvatile zapovijed staru po kojoj moraju slušati muškarce, ali muškarci ne prihvaćaju malo žrtvovanja, a naročito nisu u stanju prihvatiti da bi se morali barem polusvjesno malo žrtvovati i za druge nego su izmislili korupciju. Žrtvovanje za sve ljude jest vjera naša od kada je došao Gospodin  i utjelovio se po Duhu Svetom od Marije djevice i postao čovjekom koji je otišao na križ za sve ljude. Dovoljno je muškarcu pošteno raditi i predati se svojoj obitelji kao što se obitelji predaju žene, starci i djeca.
Isus ispunjava zakon i tada sve čini novo. Ako ste pokušali izvršiti zapovijedi, vrlo brzo ste dobili novi život, a u tome novome životu više nema prokletstva niti srdžbe Boga kada čovjek stvara slobodno i navikao na trpljenje. Trpljenje na poslu nije radi zarade i nije radi omogućavanja užitaka nego je trpljenje na poslu ono što se daruje Gospodinu kao žrtveni prinos, prinos ljubavi čovjeka prema Kristu.
3010  819

Nema komentara:

Objavi komentar