petak, 25. listopada 2013.

Sveti brak



Sveti brak
Pornografija označava poticanje požude, odnosno grijeha, pomoću grešnih slika i filmova. Sveti brak je radi rađanja, ali i radi suzdržavanja. Sva je tajna u tome da se čovjek i žena u braku nauče suzdržavati. Budući da im to ne uspijeva odmah jer suzdržavanje treba učiti i vježbati, u svetom braku dogode se djeca, nastaje sveto potomstvo.
Nakon nekoliko godina koje su uglavnom posvećene odgoju male djece i upoznavanju svoje vlastite djece i općenito svetosti rađanja i dječjih tijela, bračnim partnerima puno se je lakše posvetiti suzdržavanju.
Spolna želja nailazi nepredvidljivo. Ona je prirodna i sveta je također, odnosno spolnost je sredstvo Duha Svetoga kojime dolazimo do zrelosti u svetosti obiteljskog života.
Tko se je ikada zaljubio, taj zna kako je teško suzdržati svoju spolnost, ali još teže je naći tjelesnu harmoniju s partnerom.
Tko je ikada osjetio ljubav i spolnu želju, taj zna da je spolnost svetinja i dar Božji.
Tko se je ikada pokušao suzdržati od spolnih djela i sačuvati spolnu želju kao pokretača i oplemenjivača bračnih odnosa, taj se je uspeo nekoliko stuba bliže Gospodinu.
Tko se je ikada uspio suzdržati od spolnih djela, taj  je zakoračio u blaženi život u zajedništvu s partnerom u Gospodinu Kristu.
Tko se je ikada naučio suzdržavati od spolnih djela, taj je dobio premnoge darove Duha Svetoga. 2610 711

Nema komentara:

Objavi komentar