subota, 7. rujna 2013.

ŽRTVA JE SAMO KRIST



ŽRTVA JE SAMO KRIST
Kol 1, 21-23
21 I vas, nekoć po zlim djelima udaljene i neprijateljski raspoložene,
22 sada u ljudskom tijelu Kristovu, po smrti, sa sobom izmiri da vas k sebi privede svete, bez mane i besprigovorne.
23 Samo ako ostanete u vjeri utemeljeni, stalni i nepoljuljani u nadi evanđelja koje čuste, koje se propovijeda svakom stvorenju pod nebom,


Nekoć bijasmo udaljeni od Boga, On bijaše nedodirljivi pojam Stvoritelja koji daje svakomu po njegovoj zasluzi i to je to.
Takvi smo i danas, udaljeni od Boga. Zazivamo Ga, ali psovačima nitko ne može stati na kraj, mnoštvo vjernika neprekidno moli i moli za obraćenje grešnika koji Boga spominju uvijek po nečemu lošemu ili na najgori način. Time se zapravo od Boga sam udaljuje i sam sebi pečati sudbinu jer Bog je svet i predobar pa spašava od zle sudbine onoga koji Mu se povjeri.
Samo ako ostanete u vjeri utemeljeni značilo bi svaki dan Mu se povjeravati.
Zašto smo prelijeni za povjeravanje Bogu?
Oni koji su protiv Gospodina, ponajviše su prestrašeni zbog svojih zlih djela pa se ne usuđuju prići Kristu, povjeriti Mu se, a strašno mrze kršćane i Crkvu jer u njima vide opasnost za sebe u svojoj svijesti, savjesti i podsvijesti. Takvi se trude jako oko antipropagandne djelatnosti prema kršćanima. Tako i zavedu mnoge ljude koji ionako ne čiste svoju savjest. Dovoljno je pročitati naslove u novinama i gubite volju za približavanje Gospodinu. Imate svoj zakon i svoje samopuzdanje, valjda vi bolje znate o životu nego neki vjernik kojega nazivate praznovjernim.
Nigdje nećete sresti nekoliko kršćana čiste savjesti u isto vrijeme i na istom mjestu, samo na slavlju Euharistije, Žrtve Tijela i Krvi Kristove.
Poštujemo zemaljske žrtve. Odajemo počast preminulima, čuvamo ih kraj sebe i sjećamo ih se. Mnogi se i osvećuju za pale žrtve.
Krist je Žrtva za sve i osveta je samo osuda onima koji se osvećuju.
Mrtvi nisu kraj nas nego i oni mole jer smo mi udaljeni i previše grešni pa nikako nemamo mira, nepreklidno spominjemo i okopavamo mrtve.
Nismo se udaljili od pračovjeka.0709 1846

Nema komentara:

Objavi komentar