nedjelja, 8. rujna 2013.

Zaljubljeni Identitet, kratka priča



Zaljubljeni Identitet
Kratka priča
Identitet je bio prilično mirne naravi, miroljubiv i dobronamjeran, ali ga nisu nikada učili jezik i govor ljubavi pa ga je svaka riječ mogla zavesti, bila je to često jako ljubazna riječ. No, Identitet je imao taj osjećaj u sebi kojega nije znao oblikovati u riječi dok nije počeo pohoditi školu pa je spoznao kako se to ljubazno obraćanje zove licemjerje. Budući da nije znao govor ljubavi, njegova dobronamjernost je bila u mnogim pokušajima da pomogne licemjerima protumačena kao kritika iza koje stoji zloba i nezadovoljstvo. Mnogi su mislili tako, zapravo svi ljudi koje je Identitet susretao. Zbog toga je imao malo i povučenu narav, rijetko je govorio puno, ali čim bi progovorio, izrekao bi opet neku kritiku.

Kada je počinjao osjećati da je takav način života neizdrživ, još više je pokušao pohađati škole jer se jedino tamo malo bolje osjećao. No, došlo je vrijeme kada se zasitio premnogih spoznaja i tvrdnji kojima su se svi drugi razbacivali te ga je strašno počelo boljeti svako saobraćanje s Masom koja je često punila njegove uši svojim licemjernim izjavama i smiješnostima. Najgore je bilo to što Masa nikad nije krenula s mrtve točke u spoznajama nego se vrtjela u krug i to do kraja poremeti život Identiteta.

Tada odluči Identitet predati se svojoj usamljeničkoj boli pa zatraži Isusa da ga dočeka kad bude došlo vrijeme da se Identitet odvoji od Mase. Ne čekajući od Isusa nikakav odgovor ,  jer bijaše siguran da je riješio svoj slučaj, ode tiho na bolovanje. Smetenost Identiteta bila je tako velika da je prekidao zamršeni krug nesuvislih misli jednostavnim obraćanjem Isusu te je od tih svojih monologa dobivao neki mir u glavi.

Jednoga dana, nakon što je Masa smanjila strašne boli, ali pojačala tugu i jad Identiteta, Isus ga pošalje ženi koja se zvala Samostalnost. Identitet poslušno ode i tamo, kako je navikao od svojih monologa i obraćanja Isusu govoriti ljubazno, naiđe na Povjerenje. Kriticizam grozni, kojime se odlikovao Identitet, bijaše prepoznat kao dobra osobina.
Identitet se uspije dogovoriti sa svima o svome oporavku.

Nakon toga i dalje je bio Identitet kritičan prema Masi, ali mu Isus dade svoje riječi i Identitet upozna konačno istinsku Ljubav. Tuga postade podnošljiva. Masa ga prihvati, no bijaše opet licemjerna te Identitet, ne želeći doživjeti opet onu bol, redovno nastavi napajati se Isusom kako bi nekako uskladio svoj život s Masom.
Tako je ostalo i do dana današnjega. Jedino što bi moglo uništiti dogovor i sporazum Identiteta s Masom, bio bi strah i licemjerno odbijanje Mase dozvoliti i pustiti Identitetu napajanje i razgovore s Isusom. 
809 1951  





Nema komentara:

Objavi komentar