petak, 26. srpnja 2013.

Zašto svijet izgleda neuredan



Zašto svijet izgleda neuredan?
Kad je Gospodin Isus poslao Duha Svetoga, poslao Ga je svim ljudima. Neki su odmah prihvatili poslanje svom snagom i posvetili svoje živote dok drugi nisu ništa drugo doživjeli osim nekih čuda koji su bili njima dokaz i znak da je Isus ovdje zauvijek s nama do svršetka svijeta.

Takva je slika svijeta, Duh Sveti je na svim ljudima, ali Ga svatko prihvaća i otvara Mu se na drugačije i različite načine. Ako je netko gruba temperamenta, on se može obratiti potpuno blagodatima Duha Svetoga, ali i dalje ostaje onaj stari pregrub i možda ne tako plemenit čovjek.
U svijetu Duh Sveti vlada, negdje Ga možete vidjeti u izobilju, a negdje je samo cilj kojemu teže ljudi i skupine, ali na pogrešan način pa izgleda da Duh Sveti nije s njima; no, daroviti su darovima Duha Svetoga svi, samo se svi ne služe tim darovima.
Zato svijet je u globalu još u povojima iz kojih polako izlazi, prepoznavajući Duha Krista koji im daje da se obrate i da postanu normalbniji i da postanu sposobni od sebe dati velika djela.
2707  801

Nema komentara:

Objavi komentar