subota, 27. srpnja 2013.

Veliki događaj



Veliki događaj
Velika nesreća izgleda kao znak koji opisuje kako čovjek sam sebi stvara nešto čime ne može vladati i čemu se klanja. U svim katastrofama ovoga svijeta jedini je uvijek zakazao ljudski činilac, stvari koje čovjek načini nisu žive i nisu ni dobre, ni loše. Stvari koje čovjek načini često uopće ne služe nikome i nikome ne čine dobro. Stvari koje čovjek načini često su plodovi grijeha.
Veliki je, potresni događaj za čovjeka kada čuje za neku strašnu nesreću.
Veliki je događaj za čovjeka kad se nađe usred rata i kada doživi stradanje.
Veliki je događaj naći se u ekonomskoj krizi, bankrotirati.
Veliki je događaj za čovjeka kad se uspije osamostaliti u mladosti.
Veliki je događaj vjenčanje.
Veliki je događaj za čovjeka kada dobije dijete.
Veliki je događaj dobiti željeni posao i napredovati u poslu.
Veliki je događaj za čovjeka ako se ozbiljno razboli.
Veliki su događaji popraćeni nekom vrstom šoka nakon kojega se čovjek polako i dosta dugo oporavlja i zatim se privikava na novonastale okolnosti. Svjesno ili podsvjesno, čovjek se sporo razvija u duši. Često ne shvaća zašto je morao doživjeti patnju i strahote, a kada doživi nešto lijepo, to mu nije nikakva zagonetka, to mu je normalno i prirodno i daje mu duševnu snagu.
Najveći i najljepši događaj je Isus Krist. Od tog događaja se čovjek nikada ne mora oporavljati nego se privikava živjeti zauvijek i crpiti duševnu snagu iz susreta s Bogom, susreta koji nikada više ne prestaje i ne završava. Od toga događaja čovjek počinje duševno zaista sazrijevati i postaje razuman i više mu nikada nikakvi događaji ne remete unutarnji mir, a životno djelovanje čovjeku uz Krista postaje ugodno, normalno, lijepo i prirodno. Tada više nema mjesta razočarenjima, teškim nesrećama, pretjeranim uzbuđenjima i strašnim padovima.
Susret s Isusom je potpuno osobni, subjektivnan i duboki duševni doživljaj koji zaista dubinski mijenja čovjeka i čini od njega dijete, rođeno od Boga.2807 521






Nema komentara:

Objavi komentar