nedjelja, 21. srpnja 2013.

Ulaz u kraljevstvo nebesko




Ulaz u kraljevstvo nebesko
Postoji mogućnost da sve shvatite osobno kada ste neprekidno subjektivni. Na određeni način, jedna osoba je cijeli jedan svijet kojega Gospodin Isus podlaže čovjeku na uporabu. Veli se da si ubio cijeli jedan svijet ako ubiješ čovjeka. U tom svijetu sve zaista postoji radi neke osobe ljudske, primjerice. Svaka vijest iz dalekih krajeva jedna osoba simbolično može protumačiti kao znak vremena kako bi ta osoba spoznala u kakvome se okruženju nalazi; ako netko često čuje pjev ptica, tada ih prepoznaje i počinje razumijevati ptičju jednostavnu komunikaciju, tako se razvija unutarnja svijest neke osobe; kada netko odlazi na posao, njegova ljubav s kojom svoj posao radi otkriva mu lice trpnje i uspjeha, odnosno Božje zakone te mu daje razumijevanje o tome što zapravo želi u životu i za što je stvoren, to jest kakve darove Duha Svetoga nosi u sebi, a također i spoznaje da li njegova plaća dolazi iz pravednih djela onoga tko mu plaću daje; ako netko robuje svojemu partneru, tada uči ljubav kroz muku i spoznaje opet Gospodina Isusa na taj način. Sve je radi čovjeka. Kada osoba spozna da u svakom njezinom doživljaju postoji poruka Isusova samo za njega, tada otkriva koliko je obdaren i može predati i umnažati darove Duha te tako napredovati prema kraljevstvu nebeskom.
Pokušaj osobe da sagledava objektivno svijet unižava joj dostojanstvo ljubljenog djeteta Božijega. Kada osoba nije svjesna da živi i nije svjesna svoga unutarnjeg života, nije dovoljno usredotočena na svoja djela i riječ, često ponavlja tuđe riječi i zaključke i oponaša druge osobe pa smo tako često svi nalik jedni drugima, a svoga mišljenja o naobičnijim i svakodnevnim stvarima, pojavama i djelima uopće ne znamo dok nas netko uporno ne traži naše vlastito mišljenje o nečemu. Tada govorimo općenito ili priznajemo da ništa ne mislimo. To ne može biti. Osoba uvijek ima svoje mišljenje, ali ga sakriva ili ga nije iskopala iz svoje svijesti. Lako se može u ljubavi i prijateljskom razgovoru vidjeti kako jedna osoba koja navodno ne zna što misli, ima puno za reći o nekoj temi. 
Kada spoznate mnoge svoje talente i vidite posvuda Isusa, tada možete načiniti eliminaciju nebitnih i besmislenih stvari i zatim sastaviti listu prioriteta po kojoj ćete nekim doživljajima i događajima dati prednost pred mnogim lošim navikama i nakupljenim predrasudama. 2107 1856

Nema komentara:

Objavi komentar