srijeda, 24. srpnja 2013.

Patrijarhat



PATRIJARHAT
Kako prepoznati lažne bogove? Pitajte svoju ženu.
Sve što uzrokuje požudu očiju i srca udaljava vas od sreće.
Nemojte učiti žene pameti jer su žene preosjetljive i previše lukave da bi ih mogli uvjeriti u , navodno, ispravno mišljenje većine.
Svijet i civilizacija u kojoj živimo je patrijarhalna, u tome se svi slažemo. To nije dobro stoga što je neumjereno priklanjanje jednoj strani.
Muški svijet nije određen dati ravnopravnost ženama nego ravnopravnost između muških i ženskih dolazi od njihovih zajedničkih napora da se pravilno razumiju. Nametanje svojega mišljenja ne dovodi nikamo.
Pravilno se razumijeti znači dobro upoznati se i pažljivo slušati sugovornika, tražeći smisao onoga što čujete.
Muškarcima je smisao često izgubljen u njihovom osjećaju za pragmatičnost i zemaljsku realnost, a to je najčešće hrana, piće i zadovoljstvo dok žene samo istražuju intuitivno muškarce, brbljajući o mnoštvu tema odjednom pa izgleda kao da njihovo pričanje nema ni glave, ni repa. To je zato jer žena misli da muškarac uvijek mora imati dojam da je pametniji, a to je često i istina, mnogi muškarci priznaju ženama da su pametne, ali ne mogu prihvatiti da su pametnije od njih.
U isto vrijeme, žene uopće nemaju namjeru ispasti pametnije od muškarca, one jednostavno imaju druga osjetila i žele priopćiti muškarcima sve ono što očigledno njima ne izgleda uopće važno, niti bitno za neki segment života, za golu egzistenciju i tu se varaju jer gola egzistencija ne ovisi o plaći, zadovoljstvu i zdravoj i poslušnoj djeci nego zavisi umnogome od duhovnih osjetila i djelovanja. Ako neki muškarac i spozna da žena vidi i zna nešto što on nije primijetio, on će ipak to zanemariti jer živi u takvom društvu koje te ženske stvari ne prihvaća. Muškarcu je puno draže da se njegova pametna žena dokaže na muškom području.
Ravnopravnost se sastoji od toga da se i muškarac dokaže na ženskom području. Neka pokuša biti intuitivan. Kako to može izvesti? Nikako jer Bog mu nije dao takvu intuiciju i sluh kao njegovoj ženi. No, žena ga zato ne smije proglasiti manje vrijednim (niti ne želi) za razliku od muškarca koji drži da je intuicija, primjerice, manje vrijedna. To misli cijelo današnje društvo jer muškarci su u neravnopravno vladajućem položaju.
Zanimljivo je reći kako su muškarci oni koji pokušavaju naći čak i protuargumente za postojanje, prisutnost i djelovanje Boga te opovrgavaju Bibliju i Katolički nauk pa oni drugi muževi, koji razumiju prilično dobro svoje žene-vjernice, ostaju radije u skrovitosti i ne izjašnjavaju se javno o ženskim pogledima na ravnopravnost spolova.
Intuicija (lat. intuitio = gledanje, zrenje) je
1.a sposobnost predviđanja i shvaćanja prije naknadnih saznanja i procesa mišljenja
1.b saznanje stečeno na takav način
2.  predosjećaj
 Pretjerano i neravnopravno matrijarhalno gledanje bi izrodilo od intuicije puki intuitivizam = teorija koja nadređuje intuiciju racionalnom spoznavanju, a to bi onda za svijet bilo loše i pogubno kao što je loše i pogubno gledati samo racionalno. Racionalizam pak tvrdi da je sposoban utvrditi bitak i da je nadređen iskustvu koje samo pomaže da razum dođe do punog izražaja.
Kada bi zaista čovjek mogao razumom utvrditi nešto što je raumnije, više razumno i ima širi razum i svijest, to bi bila obična besmislica. 2507 505




Nema komentara:

Objavi komentar