utorak, 30. srpnja 2013.

Što uče mladi socijalisti



Što uče mladi socijalisti
Da li socijal-demokrati drže da osjećaji imaju izumrijeti pa se već sada prave kao da osjećaje nemaju nego ih pretvaraju u iživljavanje snage u sportu i seksu, a mnoge religiozne ljude omalovažavaju jer ako im daju slobodu vjere, dobit će enormno glasačko tijelo?
Da li ljevica, odnosno socijalisti, drže da su osjećaji samo smetnja koja nema veze sa racionalnim?
Da li socijalisti, primjerice, znaju racionalno objasniti pojavu električne energije i magnetskih polja te izvesti na pokusnim primjercima eksperimente kojima bi dokazali da zaista razumiju koji obim i što sve predstavlja i može električna struja u suradnji sa radio-valovima te sa nekim vjernikom koji u svojoj sobi, negdje daleko od laboratorija doživljava spoj između svega toga u labosu i njegova vlastita emotivna naboja te prisustvuje kratkim spojevima, rokanju i vatrometu, a da se niakkav stvarni kratki spoj nije dogodio nego dogodila se veza između radio-valova i emocija preko električne struje. Zašto , primjerice to nije važnije učiti od zdravstvenog odgoja?
Ako zaista živimo u demokraciji i želimo biti slobodni, kako ćemo znati da li nam sloboda ide u prilog ako što prije ne naučimo kritičko mišljenje i raznišljanje? Zašto to nije važnije učiti od zdravstvenog odgoja?
Ako ljudi padaju u depresiju , oni ne mogu postati dobri potrošaći nego završavaju kod liječnika čije uzdržavanje je preskupo. Ne bi li bilo jeftinije proučiti nauke katoličke vjere i uvjeriti se u postojanje Boga nevidljivoga u svom iskustvenom doživljaju koji ne dozvoljava rani rast i napredak depresivnih osoba i onih koji su povezani depresivnošću kao što su psihosomatski bolesnici i dijabetičari ( zar će to zdravstveni odgoj riješiti, tako površan i sklepan s brda, s dola?). 3007  922

Nema komentara:

Objavi komentar