srijeda, 24. srpnja 2013.

Ovaj svijet ovisi o ženama



Ovaj svijet ovisi o ženama
Zašto je danas obitelj ugrožena zajednica mame, tate, djeda, bake, ujaka, tetke, djece, unučadi, braće, sestara i ostale bliže i dalje rodbine?
Zašto su manja plemena i narodi željni nove samostalnosti? Zašto se nacionalni osjećaji i osjećaji pripadnosti te krvno srodstvo poništava umjetno stvorenim zajednicama i unijama?
Zato jer niži slojevi, potrošačko tijelo, osiromašeni i nestajući srednji sloj postadoše ugroženi od bogataša i moćnika.
Ta ugroženost se očituje u prosvjedima koji se nazivaju socijalističkima i ateističkima. Socijalistima se drže mnogi narodi i skupine, staro i mlado, a to zapravo znači nijekanje bogataša, bogatstva, kapitalizma i religije. Bogataši nastoje uvesti socijalizam kao dobar način da svi budemo jednaki i ravnopravni – POTROŠAČI; jer je kriza i nastala jer su potrošači bankrotirali pa zbog njih i bogataši potrošili svoje zlatne poluge jer se ne mogu pomiriti sa siromašnijim načinom života. Teško je to kad jednom doživiš svijet na dlanu pa ostaneš bez moći.
Socijalistička orijentacija je, dakle, zajednički nazivnik bogatih i siromašnih, socijalisti su nekadašnji najproduktivniji srednji sloj koji odumire u ovoj krizi u kojoj se bore država protiv obitelji i svijetovnjaci (kršteni) protiv Katoličke Crkve. Krvno srodstvo, odnosno veliki obiteljski krugovi mogu zajedno sve i svašta preživjeti pa tako i običnu gospodarsku krizu. Zato s velikom pažnjom treba udariti na obitelj.
Sve je to zgodan plan kad ne bi bilo inteligencije koja stvara nove ideje, ideale društvene i filozofiju koja bi opravdala ova strujanja u svijetu.
Prosječno i dobro obrazovani ljudi srednjega sloja, koji u svoje slobodno vrijeme kao nezaposleni i siromašni, vjerojatno čitaju svjetovne filozofe, ako ništa drugo, zbog nostalgije; vjeruju da žive na pragu novoga vremena kada svi postajemo ravnopravniji i socijalisti, to je moderno. Biti uzput i katolik je jedna savršena kulturna složenica koja naročito zavarava većinom žene, majke, sestre i kćerke. Majke su one koje drže obitelj, koje drže tri ćoška u kući i koje pitaju muževe čime će prehraniti djecu. Evo glavnog pogotka u obitelj! Muževi ne odgovaraju da će nekako preživjeti ili da će dijeliti sve što imaju ili da će otvoriti vlastiti obrt ili poduzetništvo te majke žalosno odustaju od svoje odgovornosti za obitelj jer imaju dobar izgovor: glava obitelji ne surađuje, on sliježe ramenima i očekuje od majke da će ipak dopustiti da se dogodi još jedno dijete. Iako su dobri katolici, napade ih sotona svom snagom. Majka ne može zamisliti da bi na svoju ruku samostalno rađala i odgajala djecu, postoji toliko toga što žena može stvoriti u svojoj karijeri i to je velika utjeha za ženu, a zapravo strašan ponovni napad sotone. Nekada su majke izdržavale sve i još se brinule za svoje muževe, kakvi god bili. S druge strane, otac obitelji pada u depresiju jer ne može kupiti novi auto, ne može popiti više od jednog piva pa ni na kartanje nema volje otići, a najviše je zainteresiran za politikanstvo sa susjedima i za nacionalističke i radničke prosvjede. Prestaje zalaziti u Crkvu, ne pouzdaje se u Boga jer prati sve emisije o vanzemaljcima i ne susreće katolike koje je prije znao kao pobožne ljude. Opet je majka ta koja ne stiže do muža da ga posveti jer i dijete dolazi s modernim pitanjima o tome kako su negdje otkriveni i dokazani razni činioci koji dokazuju da je religija nešto što nestaje kao narodni običaj jer znanost ima zadnju riječ. Prosječna obitelj srednjeg sloja ne može se nositi s takvim udarom novoga svijeta koji je očigledno jako i naglo uznapredovao. Poseban udarac majci da ne ode u crkvu je odbijanje djeteta kojemu ne zna dobro odgovoriti na vjerska pitanja, ali i nedostatak gotovine – majka više nema ni kovanice koju bi izdvojila u crkvi za duhovnike , siromahe i ostale troškove.
Jednom riječju, ideologija revolucionarna kao i ona Marxova.
Kada jednom prestanete moliti i kontemplirati u vjeri katoličkoj, svećenik vam izgleda kao da još živi u srednjem vijeku – to vam nameću mediji, a i sami nekako tražite od propovijedi nešto više. Zašto se svećenici ne osvrću u propovijedi na takozvane znanstvene i filozofske dokaze da je Biblija samo pedagoška knjiga za siromahe i neobrazovane? Jedini argument koji ima Katolička Crkva je Njezin prastari, ali vječni nauk za sva vremena i ideologije. Znanost govori stranim jezicima, a svoj jezik više niti ne razumijete, niti znate svoj pravopis, a izrazi su novi i puni složenica i tuđica. Zašto duhovnici govore kao da pripovijedaju priče maloj djeci? Samo jedan je razlog: to je govor istine. Istina je onakva kakva je kada razgovarate doma o tome hoćete li imati još jedno dijete, to je jezik stvarnosti, a ne medijaške ideologije. Katolička Crkva je tijelo koje se sastoji od vjernika Kristovih, Katolička Crkva ste svi vi koji ste na pragu novih vremena, molite i kontemplirajte, promatrajte kako je Istina očigledna u svojoj jednostavnosti. Žene, još uvijek vam je najdraže pratiti tračeve o tome tko se i kako vjenčao i dobio dijete, koliko god da ste zakoračile u novo bezrodno i bezspolno, univerzalno doba; vi ste još uvijek i zauvijek osobe koje imaju svoje dane u mjesecu, ma koliko vam znanost „pomaže“ da to zanemarujete radi karijere ili zbog siromaštva. Vi još uvijek znate samo jedno i pripravne ste ostaviti sve, i politiku, i karijeru, i novac, i bogatstvo samo zbog jednog viteza vašeg života, zar ne? Obratite se najvećem vitezu i pobjedniku svih vremena, vratite se svom jedinom kralju, Kristu Gospodinu i uzmite obitelj u svoje predodređene i nadarene ruke. Ne dajte sotoni da vas zavede, vi dobro znate što vam je činiti s vašom djecom i muževima i kako iskoristiti sve ćoškove u kući za svoj poziv, a taj poziv je majčinstvo koje okuplja djecu, obitelj ponovo spaja, vraća djedove i bake u obiteljsko okruženje ( ne morate plaćati obdaništa i staračke domove); vi, majke i sve žene znate kako se može uštedjeti i naučiti sve u domaćinstvu kako se vodi domaćinstvo i tko je u kući zapravo glavni, to je najmlađi član obitelji, jedno novo dijete u kući. 2407 1752






Nema komentara:

Objavi komentar