četvrtak, 5. lipnja 2014.

Život Općinstva svetih

Čuda se događaju neprekidno pred ovim svijetom, a da svijet, toliko na sve navikao, uopće ne priznaje i ne sjeti se iznenađenju pripisati takav naziv.
Čudo je svjetovan i vremeniti naziv za neprotumačiv događaj ili promjenu koji su suprotni prirodnim pojavama.
Puno je realnije spoznati duševnost nečiju ili vjerovati u Boga i Njegovu svemoć nego priznati da se je, primjerice, neočekivano i neobjašnjivo dogodilo nešto na velikim parlamentarnim izborima i to samo zato jer vladajući preko medija poslužuju neke ideje o blagostanju kojega uopće nema pa se iznenade kad na izborima ne dobiju dovoljno glasova.
Čudesno je za svijet kada neki medicinski aparat jednoga dana pokaže u nalazima nešto čega nije bilo samo dan prije, a zna se da se to nije moglo dostići razviti samo za jedan dan. To se dogodi kada Gospodin hoće i nije tu vrijeme bitno koliko je važan poticaj za takvo čudo, između ostaloga, i usrdna molitva vjernika. Volja Gospodnja, molitva i—nevjerica.
Nevjerica od Gospodina zasipa i najokorijelije vjernike i molitelje, ali služi samo i isključivo nevjernicima. Kršćani među sobom znaju da čuda uopće ne postoje i da je taj izraz i pojam izmišljotina zakrečenih ljudskih, grešnih i neupućenih, nesavršenih mozgova.

Kad se iščekivano čudo zaista dogodi, ono dolazi u izobilju.
Izobilje Božje je jedini realni pokazatelj i znak s neba, dokaz pomoću kojega svijet priznaje Božje djelovanje u ljudima koje proglasimo svetima.

Čudo nije iscjeljenje. Znam za mnoštvo iscjelitelja čija iscjeljenja su završila u paklu.

Čudo je niz beskonačan Božjih darova. Često ljudi pokušavaju to izobilje Duha Svetoga izmjeriti pa nabrajaju silne događaje koji su nastali po zagovorima svetaca od pamtivijeka pa do sadašnjosti, ali kršćani uvijek žive, miču se i jesu u tom obilju darova i blaženstava. To i jest ono čemu se nevjernici iznenađuju. To je vjera istinska i realna, to je religioznost i duhovnost, to je život u Duhu Boga, Gospodina Isusa Krista. Nema jednostavnijega izrijeka i objašnjenja za čudesa. 05.06.2014. 21:14


Nema komentara:

Objavi komentar