petak, 23. kolovoza 2013.

Nesvjesni katolici



Nesvjesni katolici
Zašto je Gospodin darovao Obećanu zemlju svome izabranom narodu
kad su u njoj već prebivali starosjedioci? Da li to znači da narod Boga Abrahama, Izaka i Jakova mora osvajati i zatrti sve druge narode te sebi svu zenlju prisvojiti?

Ne, Gospodin je pridošlica narodu jer je narod onaj koji je grešan Adamov porod. Izabrani su oni koji u skrovitosti čuju tihi Božji glas i njima je dano kraljevstvo nebesko upravo ovdje, svuda oko nas.
Izabrani vjerujući u Krista, Gospodina koji je “Pridošlica” među ogrezle u grijehu, moraju zatrti svaki trag grešnih života starosjedilaca.

Nikada ne možete znati niti dokazati tko je izabran od Gospodina.
Zato vjerujući imaju jedan posao, a to je zatiranje grijeha u sebi, a onda i oko sebe. Tko vidi i čuje Isusa, taj posvećuje sebe i okolinu u kojoj nalazi također izabrane duhove. Oni su narod Božji. Mnogi od njih odlaze na posebne i privilegirane sastanke s Kristom, na misna slavlja.
Mnogi se posvećuju u zajedništvu Katoličke Crkve, Božjeg naroda.
Mnogi su dio i pripadnici Katoličke Crkve, ali nisu toga svjesni dok su neki, koji su svjesni toga, slabo posvećeni i više predani grijehu.
Zato se ne znaju nikada realni okviri i polje djelovanja Katoličke Crkve, ona se ne može ograničiti nekim geografskim pojmom, niti svojim ghrađevinama, niti određenim ljudima koji su klerici. Kada netko kaže da je Katolička Crkva isto što i svaka druga svjetovna institucija, tada ne pogađa u srž Božjega naroda, a sam je njegov pripadnik. 2408 831

Nema komentara:

Objavi komentar