utorak, 20. kolovoza 2013.

Ako imate jedan Euro, bogati ste



Ako imate jedan Euro, bogati ste
Danas je veliki izazov Kristov o tome kako su bogati ljudi, u vlasti svojega bogatsva, zapravo jako daleko od vjere i duhovnosti pa nisu u milosti Božijoj, dobar izazov kako izići iz svoje vlastite recesije.

Evanđelje po Mateju, glava 19
23 A Isus reče svojim učenicima: "Zaista, kažem vas, teško će bogataš u kraljevstvo nebesko.
24 Ponovno vam velim: Lakše je devi kroz uši iglene nego bogatašu u kraljevstvo Božje."


Ne znači da morate postati siromah što već sigurno jeste postali u ova današnja vremena i u ovoj krizi bogataša cijeloga svijeta koji si traže nazad nekadašnje dobrostojeće potrošače.
Ne smijete bogatsvu robovati, u tome je smisao, već bogatsvom morate pametno upravljati i vrlo promišljeno ulagati. Morate ovladati onim osjećajem velike moći koji vas obuzima kada vidite svoj račun u banci ili dobitak, kada nosite previše gotovine sa sobom koja će vam sigurno “iscuriti” za onaj časak koji ste odredili za kupovinu samo jedne namirnice, a onda počinjete kupovati sve što je na takozvanom sniženju i reklamira se kao velika akcija. Morate vladati novcem, a za to je potrebna velika i dobra strategija i jako ozbiljan pristup problemu, a ne samouvjereno ulaganje u nešto za što niti ne znate od kojega prodavača, odnosno vlasnika dolazi na tržište.
Ne smijete omalovažavati novac nego ga zaista cijeniti i rukovati novcem s velikim poštovanjem, jedan cent odmah računajte kao dva dobra komada kruha i pola kilograma hranjivoga krumpira, a nemojte ga ostavljati kao nešto što vam neće puno koristiti.
Koliko god uzmete sa sobom novaca kada izlazite iz kuće, neće vam biti dovoljno, ali to je upravo ono na čemu testirate svoje duhovne snage. Morate izići kao siromah koji se sprema isprositi mrvu kruha ili novčić.
Vaše raspoloženje ne smije biti vedro ili euforično zbog toga što idete u shopping.
Odigrajte onu igru koja se zove “da vidim koliko malo mogu potrošiti, a da za uzvrat imam dobar ručak i večeru”. Imajte na umu da vam je zdravlje ono što vas čini sposobnim za kupovinu i da ne možete bilo kakav, lijepo upakirani proizvod kupiti bez razmišljanja o tome kakve sve kemikalije sadržava. Spoznajte duboko i istinski da mnogi zdravi ljudi koji dugo žive kao mladi vrlo često poste, odnosno jedu bezobrazno malo i nikada ne slave te ne idu na domjenke ili u kafiće.
Najvažnije je da svoje podsvjesne nagomilane probleme ne pokušavate liječiti shoppingom, odnosno jeftinom, ali nevaljalom i nehranjivom prehranom. Čeka vas dijabetes, holesterol, zakrečenje žila, a to vam onemogućava dobru protočnost krvi u mozgu pa nećete imati svježine razmatrati svoju duhovnost ako uzimate razvikane i reklamirane namirnice.
Smijete biti bogati. Isus samo kaže da će vam biti puno teže naći iskru vječnoga života ako ste bogataš koji želi biti dobar učenik i vjernik.
U krajnjem slučaju postat ćete vitki i elastični, imat ćete zdrave nokte, kosu i ten, postat ćete privlačni mnogim ljudima i imat ćete ostatak novaca koji pak možete uložiti u psihijatrijsku seansu ili razgovor sa svojom boljom polovicom o tome kako otići na kratak izlet s djecom ili urediti i obnoviti jednu zajedničku prostoriju u svome domu da se tamo okuplja obitelj jer će to biti privlačno mjesto, vjerujte Isusu jer što god zaištete u Njegovo ime, dobit ćete i to u izobilju. Ne morate uložiti drugoga truda osim duševne snage vlastite vjere u Isusa i pouzdanja u njegove riječi. Još vjerojatno niste došli u tu fazu kada ćete podijeliti siromasima, koje je vrlo teško detektirati, svoje bogatstvo ( uložiti možete ili osnovati pučku kuhinju) pa onda, slobodni od te silne prtljage bogatstva, krenuti u samostan. Do te faze ne morate doći, samo pazite da budete svjesni da je novac i bogatstvo jedna velika i debela sotonina prijevara i iskušenje. Ali, mi upravo i tražimo neko veliko iskušenje da bismo se žrtvovali i darovali Gospodinu sebe ili nešto što smo uspjeli odkinuti od svojega džepa, od svojega tijela, iz svojih duša ili smetnuli iz svoga zamagljenog uma, uma zamagljenog od prebrojavanja stanja na računima dok nam se frustracije slažu jedna na drugu, duboko u nama, i stvaraju nespokojstvo, depresiju i tumore.
Ne morate se odreći nečega što volite jer štogod u vjeri konzumirate, neće vas otrovati. Morate smiriti paniku koju vam podmeću mediji, morate izbjegavati frustrirane napade susjeda ili kolega s posla i, najvažnije, morate moliti Isusa da uđe u vaše srce kako bi izbacio nagomilano podsvjesno nezadovoljstvo.
Samo odlučite promijeniti svoj jadan život, ne bojte se da ćete propasti jer niti ne znate koliko ste već propali. Odlučite se na život u Kristu i krenite. 2008 1148


Nema komentara:

Objavi komentar