petak, 10. siječnja 2014.

Novo nebo, nova zemlja i new age




Novo sve, sve potpuno novo, samo ne novi čovjek.
Lakše je, naravno, pokušati promijeniti bilo što ili nekoga nego pogledati u sebe. Zašto bismo sebe mijenjali kad je to nemoguće? To je valjda i vrapcima bjelodano.
No, zašto mijenjati svijet? Što nedostaje ovome svijetu? Zar nam nije vrlo često udobno i ugodno, naročito kad ozdravimo od hunjavice, opet dobijemo apetit ili kad spoznamo da je ratno područje tako daleko od Hrvatske?
Čemu služi novo vrijeme i novo doba i kome? Tko misli da nešto nije u redu i što zapravo, konkretno, nije u redu ovdje i danas, a da je nekada davno sve to bilo dobro sređeno? Tko nam i što jamči da je moguće promijeniti ovo staro vrijeme i ovaj svijet?
Tko se može pomiriti s činjenicom da je u isto vrijeme i zadovoljan i nesavršen?
Najgore je misliti o tome kako netko upravlja ovim svijetom jer taj netko možemo biti i mi pod određenim uvjetima, ali ne želimo. Možemo biti rukovoditelji, upravljači ili vladari bogataši. Da, ali neki ljudi kao da su „došli“ iz nekoga drugoga svijeta, nepoznatoga pa zato vjerojatno i boljega i to nam je ta novost koju želimo. Opet isto pitanje: što će nama taj drugi svijet?

Da bismo izišli iz ovoga odavde i živjeli vječno, eto zato.

Nema komentara:

Objavi komentar