petak, 10. siječnja 2014.

Liječenje i ljubav



Sex i droga – pakao?!
Danas više ne bismo smjeli utrpavati frazu „sex i droga“ kao nešto grešno. Ljude odbija od nas kada to izgovorimo jer misle da smo lažni čistunci, niti je sex od vraga, niti je droga svaka pogubna.
U malim i odmjerenim količinama, a posebno pod Božjim blagoslovom, sex je dobar plod ljubavi među supružnicima, a droga je ljekovita.
Pakao sexa i droge također može biti manje zlo od pakla duhovne lijenosti i licemjerja pa stoga nema zaista nikakvoga smisla tupiti okolo kako propovijedamo i naviještamo Ljubav, a da nismo promislili kakvu predodžbu imamo o vragu.
Najbolje se to vidi kad zavirite u život svoje djece koja s vama ne razgovaraju o tim pojmovima jer vi nemate blage veze o problemima na koje dijeca nailaze danas, primjerice, štovanje kumira, konzumizam, nesposobnost komunikacije – to sve ih vi morate naučiti, a ne vikati kako ne smiju upražnjavati prijateljstva jer se netko vjerojatno drogira ako vidite da ne poštuje vašu osobu. To jest, ako vi ne vidite vraga u nedostatku boljih predodžbi o spolnosti općenito ili o ljekovitosti morfija ili konoplje, kako ćete onda predočiti djeci Isusa kojega molite?
Zabranjivati nešto i govoriti da je to pakao znači odreći se ljubavi istinske dok naglašavanje dobrih strana svake pojave barem vas osobno može približiti Kristu pa tako i donijeti ljubavi od vas. 2014-01-10 09:35

Nema komentara:

Objavi komentar