utorak, 28. siječnja 2014.

Dobri razlozi





Druga knjiga o Samuelu, glava 7, redak 15
15 Ali svoje naklonosti neću odvratiti od njega, kao što sam je odvratio od Šaula koga sam uklonio ispred tebe.

Gospodine, Ti veliš da možeš odvratiti svoju naklonost od svojih sinova koje si predodredio i pomazao, ma što činili. Tvoja je riječ zadnja čak i među Tvojima najmilijima. Davida si pomilovao i obećao mu potomstvo veliko jer je David omilio Tvoje srce pa si mu oprostio što se uzoholio jer pokajao se David, kralj naroda, zbog svojih grijeha dok onaj Šaul ostade u nemilosti Tvojoj, nikada se nije obazreo na Tvoja upozorenja i ljubomora bila je Šaulova preuporna. Šaul ne bijaše ustrajan u svojoj vjeri i poniznosti kao David.

Evanđelje po Marku, glava 4, redak 11-12
11 I govoraše im: "Vama je dano otajstvo kraljevstva Božjega, a onima vani sve biva u prispodobama:
12 da gledaju, gledaju - i ne vide, slušaju, slušaju - i ne razumiju, da se ne obrate pa da im se otpusti."

Kriste, Ti veliš da se mnogi ne obrate, a oni koji se Tebi obrate, po vjeri svojoj pred Tobom su opravdani. Njih nagrađuješ obilato i razgoniš neprijatelje njihove. Što se događa s onima koji se nikada za života ne obrate, da li završavaju u pogibli? Ne, ta Ti si rekao da si poradi grešnih došao, a ne radi pravednika koji uzvjeruju.
„...da se ne obrate pa da im se otpusti“, tako govoriš, da se ne obrate pa da im Ti pokažeš sve što nije od Tebe i da se tada u svojemu pokajanju prisvijeste i dođu do pameti ipak nekako te počnu vjerovati Tebi i zamole Te za oproštenje pa da im se otpuste mnogi grijesi.

Svi imaju nade u Tebi, samo je pitanje kada će netko sazrijeti za svoj rast u Tebi, Isuse.
Hvala Ti, Svemogući Bože, što si svrnuo svoj pogled konačno i na mene jer sam vjerovala da meni nije dozvoljeno stati pred Tvoju slavu i da postoji sigurno neki jako dobar razlog zašto ne smijem pristupiti k Tebi. Da, postoji dobar razlog zašto sam sada tu, u ovome svijetu i zašto me nisi još uklonio.
Daj, Gospodine, da vidim što mi je činiti sa sobom kao što si mi dao da Ti bliže pristupim jer sigurno imaš dobar razlog za mene.

Nema komentara:

Objavi komentar