srijeda, 19. ožujka 2014.

Tri vječna dana

Vjerni kralj David bio je grešnik kao i svaki drugi čovjek; kad ga je Gospodin njegov slao u boj, borio se zdušno i padao i u grijehe. Koliko god bio veliki grešnik, čovjek može pokušati krenuti putem svetosti i može u svako doba slaviti Gospodina. I David je u svojoj poniznosti i klanjanju samo Bogu svome bio i veliki kralj narodu, i ponizni sluga Bogu pa Ga je želio častiti izgradnjom posebnoga mjesta, hrama u kojemu bi Bog mogao biti uvijek nazočan vrlo blizu narodu. Iako Gospodar nad vojskama odgovara Davidu da nije dostigao i dorastao takvim djelima kao što je gradnja hrama za Boga, Gospodin prepoznaje svojega omiljenog Davida i njegovu istinsku želju i snažan poriv da Ga počasti i slavi, a David u svakom slučaju ostaje uvijek zahvalan na onome što mu je Bog dao prije u životu:

Druga knjiga o Samuelu, glava 7, redak 29
“Udostoj se sada blagosloviti dom svoga sluge
da ostane dovijeka pred Tobom.
Jer kad Ti, Gospode, obrekneš i blagosloviš,
kuća Tvoga sluge bit će blagoslovljena zasvagda.”


Kada je kralj David nakanio graditi svome Bogu hram, uslišio ga je Gospodin na neopisiv način, porodio mu je potomstvo najsvetije koje je Isus, Sin Boga:
Evanđelje po Ivanu, glava 2, redak 19-21
19 Odgovori im Isus: "Razvalite ovaj hram i ja ću ga u tri dana podići."
20 Rekoše mu nato Židovi: "Četrdeset i šest godina gradio se ovaj Hram, a ti da ćeš ga u tri dana podići?"
21 No on je govorio o hramu svoga tijela. 
Svaki molitelj je hram koji je uvijek dovoljno dobar za Boga da se nastani u njemu.
Niti David, niti Josip iz Nazareta nisu za života na zemlji vidjeli potpuno i preobilno uslišanje svojih vapaja koje nisu znali niti izreći, a Bog ih je uslišio, na očigled puku. Čitav narod i cijeli svijet svjedoči tome. 19.03.2014. 10:56



Nema komentara:

Objavi komentar