utorak, 3. prosinca 2013.

Podsjetnik za Grubišića



Sarkastični prijedlog za referendum o vjeronauku
Budući da Katolička Crkva nije nikakva suparnička strana u nekakvoj utakmici nego Katolička Crkva ima poslanje u svijetu, gdje god bio i kakav god bio taj svijet, nije uputno vrbovati provokatore koji bi predlagali referendum o izgonu vjeronauka iz škola da bi se vidjelo koliko će “suparnika” pristati na takav prijedlog jer provokatori su obilježje raznih svjetovnih organizacija i podpomažu stvaranje statističkih podataka za sotonistička razna djelovanja.
Za Katoličku Crkvu ne postoji nikakvo skriveno djelovanje, bit Katoličke Crkve je upravo u tome da ne okreće leđa nikome i nikada pa tako niti nema želja ograđivati se od bilo kojega pokušaja stvaranja dijaloga sa svijetom, ma kakav svijet bio. Vjeronauk u školama je jedan primjer dijaloga Katoličke Crkve sa svijetom iz kojega se nikada nije poželjno povlačiti nego u tome dijalogu ona ima iskreno izlagati svoje nauke i hrabro svjedočiti Krista, Gospodina.
Tko bi se opredijelio za to da se vjeronauk više ne održava u školama, taj bi djelovao taktikom povlačenja iz borbe za sebe i druge te bi se na jasan način očitovao o tome da ne želi imati posla s državom jer ona u načelu i općenito ništa ne valja, a to nije točno. Katolička Crkva moli za dobrobit države u kojoj se nalazi i nastoji doprinijeti dobru svih građana pa nema smisla da se od takvoga djelovanja povlači nikada.
04122013  0825

Nema komentara:

Objavi komentar