četvrtak, 7. studenoga 2013.

Znate li da li naviještate Radosnu vijest?



Znate li da li naviještate?
Navještavati se može samo Gospodin Krist Isus. Sve drugo može se nagovijestiti ili izreći kao obavijest, no, naviještanje je samo naviještaj Radosne vijesti.
Razlika između naviještanja i davanja obavijesti o Kristu je u tome što iz nas govori vjera istinska kad naviještamo dok obavijest o vjerskim stvarima može i ne mora biti u prenašanju žive i istinske vjere nego može biti malovjerno davanje i prenašanje podataka čak i na nevjernički način.
Kada govori o Kristu, čovjek ne mora ni znati da li je uspio pri tome navijestiti samoga Gospodina ili da li je samo govorio iz ljubavi prema Bogu i ljudima.
Navijestiti znači prenijeti svoju vjeru na nekoga kome se događa da možda i zna puno o Gospodinu ili moli u vjeri, ali zaista ugleda ili Ga čuje kada mu netko navijesti , riječ naviještaj je riječ samo za Boga.

Vidjet će ga oni kojima nije naviješten,
shvatiti oni koji za nj nisu čuli. (Rim 15, 14-21)

Gospodin Isus uvijek dolazi kroz istinski navještaj. Naviještati se može djelima, čak i bez ijedne riječi Boga se može pokazati; čak i ne spominjući uvijek Ime Njegovo, može se Boga predati nekome ako Bog u vama stanuje ili ako On kroz vas želi se pokazati nekome.
To navodi na pomisao da možda nismo svjesni uvijek jesmo li zaista čuli Gospodina ili nam je srce kao pogansko, odnosno u nekom težem, a neznanom grijehu.
Naviještanje ne ovisi o našoj spretnosti i znanju nego isključivo o tome koliko ljubavi imamo za ljude u Gospodinu. Ako ste srditi ili mrzite bilo koga, ne možete zaista navijestiti Isusa ma koliko bili učeni i iskusni u pitanjima vjere.
Ako nemate djetinje radosti u srcu, ne možete navijestiti Radosnu vijest, može se samo dogoditi da Krist poželi kroz vas otvoriti oči nekome nevjerniku.
Tko je vjeran zaista Gospodinu, taj moli i uči o Njemu te želi naviještati Gospodina svakome, u zgodno i nezgodno vrijeme.
0811 0321

Nema komentara:

Objavi komentar