petak, 26. rujna 2014.

Krajnje opcije

Ljudski život ne počinje u epruveti, ljudski život se iz epruvete ne može razviti. Epruveta imitira maternicu, kapaljka imitira spolni odnos, ali tu prestaje fenomenalno nadahnuće i kreativnost Sotone jer te imitacije ljudskoga života i Božjega stvaranja ne znaju imitirati razvoj čovjeka u ženskom tijelu nego samo znaju – zamrznuti taj nadobudno prozvani život. Kad smo već jedamput zamrznuli maternicu i spolni odnos ( kojega li blaženstva!), ne znamo što bismo dalje i svijet propada. Ali, ne, Sotona sada dolazi potpuno do svojega samoostvarenja, Sotona ima ideju. Uzima zamrznuti bračni par i stvara viruse. Nije niti čudo da u filmovima gledamo kako neki Avatar proglašava ljudima neki virtualni planet i tamošnje stanovništvo. Mi, dakle, više nismo ljudi. Sada smo Virtualci.
Problem je Virtualaca što nemaju problema. Uglavnom tipkaju i ruše civilizacije, a ponekad upadaju u svjetsko prvenstvo i pokrenu Modriča da doda loptu ili zabije gol; imaju i nagrade pomoću kojih naručuju i dobavljaju hranu. Nadahnuće Virtualaca dolazi kada Sotona na kratko, zadovoljan miruje. Tada Virtualac spozna da mora obavljati neke poslove bez tipkanja, ali mu nije sasvim bistro gdje prestaje tipkanje, a počinje “ono drugo”. Često se dogodi da Virtualac pokušava tipkati i u bračnom krevetu, i u snu, i u bolnici, i u – odgoju djece. Tada nam se čini da život pokreće naša volja i sposobnost tipkanja. Ako utipkate naredbu, očekujete rezultate i to, po mogućnosti, što više raznih rezulatata kako ne biste morali prečesto tipkati.
Ne znate dodati čašu vode žednome jer vam nije normalno da žedni oko vas nisu tipkanjem ostvarili ispunjenje svojih potreba. Tko ne tipka, nije kao vi. Vi ste nešto više od toga i netipkači su samo nekakvi paraziti ili nekakvi svemirci. U slučaju da ste primijetili netipkače oko sebe, vi ste prepametni da biste takvima onemogućavali postojanje, čak tolerirate netipkače oko sebe. Možda ste i utipkali u tražilicu pitanje o tome tko su i što predstavljaju netipkači pa ste naišli na mnoštvo rezulatata gdje se tumači da netipkači postoje kao i vi, ali ne možete niti jednoga pronaći jer tu pada server i dolazi do nezabilježenih i nepoznatih grešaka, onih kojima se ne zna rješenje. U međuvremenu, Sotona vam se vraća da vas opet primami na svoje ideje pa tipkate dalje. Možda vam se dogodilo da je netko virtualno ubio vašu stranicu, ali uvijek postoji program koji ima vaše podatke i vraća vam moć i daje nove i nove mogućnosti. Smeta vam sve više što ne stvarate istoga takvoga tipkača kao što ste vi, mnoštvo njih. Čeznete otkriti svoje porijeklo i postojanje. Čeznete biti toliko opušteni i moćni da stvarate drugim tipkačima uvjete pod kojima ćete ih razvrstavati po broju i kvaliteti podataka, stranica, tipkanja, no, svi rezultati vam pokazuju da ne postoji vama dostupan izvor svih podataka. Okrećete se čak i prema “onome drugome”, ali se ne snalazite u samoći. Jedini ste na svijetu pametni. I sami. Samo vi, vječni tipkač. No, Sotona vam nudi čak dvije opcije: čekati ili ubiti. 26.09.2014. 11:51



Nema komentara:

Objavi komentar