srijeda, 19. lipnja 2013.

Dosada kao parazit



DOSADA JE PARAZIT U MOZGU ČOVJEKA
Zašto skrećemo u banalna razmišljanja i radnje?
Kako i zašto se čovjeku događa dosada?
Pojavak dosade je znak potpune blokade u pameti koja dolazi od pregršt podataka, najčešće zato što previše gledamo sve živo na televiziji te čitamo i gutamo vijesti, ne razmišljajući previše o pojedinom podatku koji primamo jer smo obasuti prevelikim mnoštvom suprotnih podataka, a to nam koči želju i slijed razmišljanja i zaključivanja.
Nemamo vremena i odvikli smo promotriti jedan podatak koji bismo nekako po svom nahođenju izdvojili iz mnoštva pa pokušali objasniti podrobnije ili istražiti, odnosno: ono vječno djetinjasto pitanje „A ZAŠTO?“ potpuno je odumrlo u našim glavama, a neki možda ni svojoj vlastitoj djeci ne dozvoljavaju više to pitanje ni u kojem slučaju.

Grijeh je taj koji ne voli to pitanje jer ga ono ubija na mjestu.
Grijeh je taj koji ne želi razmišljanje nego poopćavanje i utapljanje u gomilu jer gomila ljudi je njemu nešto najdraže. Zašto? Zato jer je ljubomoran na one Kristoljubce koji se sastaju u zajedničarenje i kojima ne može ništa strašno učiniti, to jest pridobiti ih za sebe. Može pridobiti pojedince iz Kristova stada, ali oni se stalno vraćaju svome Pastiru koji ih neprekidno pažljivo nadzire i daje život svoj da bi ih sačuvao. Zato je grijehu najdraže kad se netko povede za gomilom i kad neka osobnost nestane i izgubi se u mnoštvu koje se klanja nelogičnostima, odnosno lažnim bogovima.
Zašto?
Grijeh je taj koji parazitira i nema izvora života u sebi nego se naseljuje na ljude koji su inače normalni pojedinci razvijene osobnosti, iz njih grijeh crpi svoju iluziju da je živ i tako oponaša stvarni život i zavarava se, ali opstaje jer uvijek će se naći netko na kome se može nastaniti, netko tko nema Krista koji je Život u sebi.
2013-06-20 Thursday 6:46 AM

Nema komentara:

Objavi komentar