ponedjeljak, 3. veljače 2014.

Klanjanje u devetnici Gospi Lurdskoj




Život naš svagdašnji i smrt. Ne želimo da nam poginu naši najdraži, molimo Gospodina da njihove nevolje prebaci na nas, nudimo sebe i svoj život za njihov život i zdravlje. Ako nas netko prerano napusti, tugujemo gorko. Ne pada nam na pamet da tražimo Isusa da nam nekoga vrati u život.
Isus upravo to čini, daje i oduzima život, vraća ga i oživljava mrtve ako želi ili na molbu našu. Čak i kada zamolimo za nešto pa ne dobijemo, moramo znati da je tako Bog uredio i da je tako bolje. Smrt ima svoje vrijeme i čas, onaj koji odredi Gospodin.
Isuse, ako hoćeš, možeš nas ozdraviti. Ti si Oca našega na nebesima molio za nas, ne da nas Otac uzme s ovoga svijeta nego da budemo jedno. Puno je teže misliti na to kako smo u biti mi svi jedno, čak i tada kada netko umre, nego plačemo i naričemo, lakše nam je. No, dok smo još u ovoj suznoj dolini, ozdravi nas, rasporedi naše muke na sve nas podjednako kako bismo svi doživjeli život u većoj punini.
Kada te je dotakla ona bolesna žena, tražio si je, ona se je izdvojila iz mnoštva. Ta žena, koja je istoga časa ozdravila, nosila je godinama samo za sebe svoju muku. O njoj su zapisali evanđelisti kako bismo svi saznali da nas vjera u Tebe brzo spašava od tereta i muke, boleština i smrti.
Sigurno će nam biti lakše ako svi kao jedan povjerujemo da ćeš nas ozdraviti i da su oni koji su nas napustili sada kod Tebe i da su jedno s nama na zemlji.
Nije najveća tragedija kada nekoga uzmeš s ovoga svijeta nego je najgore ako ne vjerujemo u tvoju moć i čudesa, ako se izgubimo u mnoštvu umjesto da pogledamo na onoga do sebe; ne da ratujemo ili pustimo da kraj nas pate ljudi godinama i da to ne primijetimo.
Svi smo u Tebi, Kriste, jedno s Tobom. Ti znaš naše muke. Daj nam da ozdravimo svi po zagovoru majke Tvoje koju si nam dao za vjeru našu da nas ozdravljaš po njoj. Daj nam vjeru u kojoj ćemo preuzeti na sebe boleštine, dio tereta onih koji dugo pate u tišini; daj nam srce kojim ćemo znati pomoći u vjeri jedni drugima. Ako budemo imali srca jedni za druge, neće biti potrebno teško naricati umre li nam tko prije vremena, neće nam biti potrebno željeti svoju vlastitu smrt umjesto da nam umre netko od nas.
Kriste, daj ljudima koji pate zdravlja i života od svih nas pomalo. Mi nećemo osjetiti niti nelagodu, a možda ćemo dobiti mekše srce. Možda ćemo spoznati da Te u Mariji, Djevici koja ozdravlja, možemo zamoliti da nas ozdraviš jer Ti se nećeš nametati svojom voljom.
Molim Te, Gospodine, dopusti nam da Ti priđemo i zamolimo Te da nas ozdraviš po zagovoru Gospe Lurdske koju častimo ovih dana i čvrsto vjerujemo u ozdravljenje svih nas jer smo zajedno pred Tobom i molimo svi kao jedan, koji živiš i kraljuješ u vijeke.  

Nema komentara:

Objavi komentar